Låt oss presentera Sally

Sally Viola Bauer, född 29 juli 1908 i Halmstad, död 15 juni 2001 i Lund, var en svensk långdistanssimmerska från Helsingborg som blev första skandinav att simma över Engelska kanalen. Hon var även en framstående bansimmare och har gett namn åt Sally Bauerskolan i Helsingborg och stadens chattbot.

Sally (chattboten) skapades i oktober 2018 som ett testprojekt av stadens digitaliseringsenhet tillsammans med stadens kontaktcenter: Boten byggde då på IBM Watson Asssistant och svarade på enklare frågor om vuxenutbildning. Idag, två och ett halvt år senare, har vi lanserat en ny och bättre chattbot tillsammans med svenska Vergic Engage.

Eftersom kommun-Sverige visar ett stort intresse för vad vi gör så tänkte vi som jobbar med Sally skriva en blogg kring hur vi tänker, vad vi vill nå för mål och hur Sally fungerar och presterar.

Vi kommer att skriva om tekniken vi använder, strategin vi har gentemot våra användare, vad vi ser om vi blickar framåt, hur vi presterar och vilka hinder vi stöter på på vägen.

Vi som jobbar med Sally är:
Marcus Sundberg, verksamhetsutvecklare på Helsingborg kontaktcenter
Alexander Regander, systemförvaltare på Helsingborg kontaktcenter
Henrik Wilhelmsson, produktägare digitaliseringsavdelningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *